Już niebawem grupa bogatych szczęśliwców zje ekskluzywną kolację na wysokości ponad 30 tysięcy kilometrów nad Ziemią. Za menu odpowiada Ramus Munk, jeden z...
To, co jemy na śniadanie, może mieć wpływ na to, czy inni postrzegają nas jako osoby atrakcyjne. Francuscy badacze przekonują, że odkryli, które potrawy sp...
„Różowa kolekcja” kaw premium podawanych w charakterystycznych, różowych filiżankach – to nowy projekt znanego włoskiego producenta kawy, Caffè Vergnano. T...
13 marca przy ulicy Waliców 13 w Warszawie odbyło się uroczyste otwarcie nowego punktu na gastronomicznej mapie stolicy – PRIMITIVO Kuchnia i Wino. Wieczór...
Hiszpańska ministra pracy chce skrócenia godzin otwarcia tamtejszych restauracji. Powody? Zdaniem hiszpańskiego rządu praca w lokalach gastronomicznych otw...
Kto przy zamawianiu obiadu najchętniej sięga po dania wegetariańskie? Badacze z Finlandii przeprowadzili badania i twierdzą, że znaleźli odpowiedź, choć wi...
Koreańscy naukowcy stworzyli innowacyjny produkt, który może stać się hitem w kuchni azjatyckiej. To zrodzona w laboratorium hybryda ryżu i wołowiny. Nowy...
Prestiżowy włoski przewodnik „50 Top Pizza” na liście najlepszych pizzerii w Europie umieścił aż trzy lokale z Polski specjalizujące się w pizzy. Gdzie, zd...
Niegdyś pączki były wyłącznie wytrawne. Historia tego przysmaku sięga starożytności, a na wynalezienie słodkiej wersji pączka trzeba było czekać dobre kilk...
Czy dieta wegańska jest zdrowa? Do tej pory wiele badań przekonywało, że tak. Znana irlandzka lekarka doszukała się poważnych błędów metodologicznych w bad...
Do polskich koktajlbarów, restauracji i hoteli wkraczają nowe produkty z portfolio firmy Coca-Cola HBC Polska. Rodzina napojów Three Cents to odpowiedź na...
Słynący z dbania o zdrowie i szczupłą sylwetkę premier Wielkiej Brytanii Rishi Sunak ściśle przestrzega dość nietypowej diety. Każdy tydzień zaczyna od int...
Pracownicy słynnej paryskiej restauracji „La Tour d’Argent” odkryli, że ktoś włamał się do piwniczki, w której zgromadzono kolekcję ok. 300 tysięcy butelek...
W Japonii działa sklep sprzedający bodaj najbardziej ekskluzywny przysmak na świecie. Na wołowe krokiety przygotowywane ze słynnej i drogiej wołowiny z Kob...
Nowe trendy kulinarne pojawiają się nieustannie. Niektóre szybko znikają, inne – stają się globalnym fenomenami, które opanowują cały świat. Powitajmy kole...
Legendarna restauracja „Le Gavroche” w Londynie, wyróżniona dwiema gwiazdkami Michelin, została zamknięta. Lokal działał przez ponad pół wieku. Aktualny wł...
Warszawska restauracja „Future & Wine” z Warszawy znalazła się na czele rankingu najbardziej niedocenianych restauracji na świecie. Lokal z Warszawy zwycię...
Nie tylko polscy architekci zdobywają prestiżowe nagrody na świecie. Także projektanci wnętrz zyskują uznanie – zaprojektowane przez nich restauracje i bar...