Wielkimi krokami zbliża się koniec wiosennej edycji tegorocznego RestaurantWeeka. Największy w Polsce festiwal kulinarny stał się fenomenem nie tylko biznesowym, ale też społecznym – przez 10 lat organizatorom udało się zachęcić 2 miliony Polaków do odwiedzenia restauracji. Tegoroczna edycja festiwalu, zorganizowana pod hasłem #Borntobefoodie, potrwa do 17 kwietnia.
RestaurantWeek 2025: nie tylko dla „foodies”
Wiosenna edycja RestaurantWeeka wkracza w ostatnią fazę – to już ostatnie dni, by wziąć udział w festiwalu i dołączyć do tysięcy „foodies”, miłośników dobrego jedzenia, którzy współtworzą tegoroczną odsłonę wydarzenia.
Zasady są proste: w ramach festiwalu można wybrać trzydaniowe, autorskie menu w znanych (i mniej znanych) restauracjach w największych miastach w Polsce, często w cenach niższych niż na co dzień.
Czytaj więcej
Krakowska restauracja „Bottiglieria 1881” ma na koncie kolejny sukces. Tym razem lokal prowadzony...
W festiwalu biorą udział lokale z całej Polski – od Rzeszowa po Mikołajki, od Łodzi po Lublin i od Bydgoszczy po Białystok. W każdej z restauracji współtworzącej RestaurantWeek obowiązują takie same zasady: goście mogą liczyć na specjalne menu skomponowane przez szefa kuchni specjalnie z myślą o festiwalu.