Burger Drwala w innych krajach Europy. Nie tylko Polacy są głodni nowości

Do polskich lokali sieci McDonald's po dłuższej przerwie zawitał Burger Drwala. Premiera kanapki wywołała poruszenie, mimo podwyżki cen. Limitowane edycje burgerów, takie jak Burger drwala, to sposób na przyciągnięcie klientów.

Frytki produktem luksusowym? Inflacja wykańcza belgijski przysmak z majonezem

Frytki niemal od zawsze były jedną z tych przekąsek, na które było stać każdego Belga. Teraz to już nie takie oczywiste. Wzrost cen sprawia, że popularna przekąska, jeden z symboli Belgii, przestaje być niedroga, wręcz nieodczuwalna dla portfela.

Włoski Sanepid zamknął pizzerię, w której wymyślono margheritę. Za brud w kuchni

Wielu miłośników pizzy chciałoby odwiedzić słynną pizzerię „Brandi” w Neapolu, w której wymyślono pizzę Margherita. Na razie to niemożliwe. Włoskie odpowiednik Sanepidu zdecydował o zamknięciu lokalu z powodu złych warunków sanitarnych w kuchni.

Najlepsza pizza we Włoszech: prestiżowy ranking wygrało miasteczko pod Neapolem

Nie Rzym, nie Mediolan, nie Neapol – najlepszą pizzę we Włoszech, a więc i na świecie, serwują w mieście Caserta na południu Włoch. Wyniki najbardziej prestiżowego konkursu w świecie pizzy potwierdzają – jeśli chodzi o pizzę, Caserta jest potęgą.

Dzień pieszego pasażera: nietypowy pomysł fast foodów dla klientów w samochodach

W czasie pandemii sprzedaż bezkontaktowa była koniecznością. Upodobanie do takiego sposobu kupowania pozostało klientom fast-foodów. Efekt: kolejki samochodów do okienek. Jak zlikwidować korki? KFC ma nietypowy pomysł.

Najtańsza na świecie restauracja z gwiazdką Michelin straciła to wyróżnienie

Słynący z taniego i dobrego streetfoodu lokal „Hawker Chan” to skromna budka w singapurskim Chinatown. Jej właściciel gwiazdkę w przewodniku Michelin zdobył 5 lat temu. W tegorocznej edycji przewodnika nie został uwzględniony. Dlaczego?

Uliczny sprzedawca bułek z wyróżnieniem Michelina

80-letni Tajwańczyk, który od sześciu dekad sprzedaje na ulicy w Tajpej bułki przygotowywane na parze faszerowane wieprzowiną, zdobył wyróżnienie w przewodniku Michelina