Własna restauracja to dla wielu czołowych piłkarzy obowiązkowy punkt w ich biznesowym portfolio. Które gwiazdy piłki nożnej postanowiły spróbować sił w gas...
Przemysław Klima i Jan Sobecki znaleźli się w gronie stu najlepszych szefów kuchni w konkursie Best Chef Awards Powered by Perlage. W ubiegłym roku w tym k...
Najlepiej sprzedający się wysokoprocentowy trunek na świecie? Ten tytuł zdecydowanie należy do chińskiego baijiu, które wyprzedza najbardziej znane whisky...
Do 2025 roku Starbucks chce wprowadzić nowy program kubków z kaucją we wszystkich swoich kawiarniach w Europie. Startuje program pilotażowy systemu, który...
Wina, nawet te, które do tej pory uznawaliśmy za lekkie, stają się coraz mocniejsze. Jakie są przyczyny tego zjawiska? To zmiany klimatyczne oraz… nasze zm...
Bernard Arnault, multimiliarder kontrolujący koncern LVMH, od kilku lat konsekwentnie buduje od podstaw chińską markę win Ao Yun. Perspektywy jej rozwoju s...
To pierwszy Burger King, w którym nie można zjeść wołowiny czy mięsa z kurczaka. Wszystkie dania w menu będą zawierały roślinne zamienniki mięsa. Ten pilot...
Kolejny z wielkich szefów kuchni, nagradzanych gwiazdkami Michelin, który postanowił serwować burgery. W Paryżu powstanie jednak nietypowa burgerownia. Co...
Sytuacja pandemiczna powoli się stabilizuje, restauracje ponownie mogą otworzyć ogródki. Jest w Warszawie jedna restauracja, która dysponuje jedynie ogródk...
Niewiele jest segmentów rynku, w których byłoby tak dużo produktów określanych jako „premium”. Dotyczy to whisky, koniaków, szampanów, rumów, a nawet win c...
Bimber Distillery, firma produkująca whisky założona przez Polaków w Wielkiej Brytanii, zaprezentowała whisky przygotowaną we współpracy z Transport for Lo...
Część producentów z Kraju Basków chce mieć własny region winiarski, niezależnie od strat, które mogą ponieść, odcinając się od hiszpańskich win Rioja. Dlac...
Powiedzieć, że jest gwiazdą to nie powiedzieć nic – restauracje prowadzone przez Alaina Ducasse’a łącznie nagrodzono 21 gwiazdkami Michelin. Francuski szef...
Te dane zaskakują: mężczyźni są szczególnie przywiązani do diety opartej na mięsie i produktach zwierzęcych. Badania przeprowadzone między innymi w Austral...
Restauracje w Polsce i Europie wracają do życia. Czy wróci też fine dining – sztuka kulinarna pomyślana jako unikatowe doświadczenie? Ostatnia dekada to bł...
Jeśli przyjrzeć się popularności drinków w krajach Europy, Polakom najbliżej jest do Włochów i Skandynawów, a nie do krajów Europy Środkowej czy Wschodniej.
Informacje przymrozkach dewastujących uprawę winorośli we Francji obiegły media w ostatnich tygodniach, ale wyjątkowo niewielkie zbiory notują producenci...
Starbucks poważnie rozważa rezygnację z prowadzenia profilu na Facebooku. Powodem jest hejt i mowa nienawiści, które zdaniem przedstawicieli Starbucksa poj...