Czy po pandemii czekają nas „szalone lata dwudzieste” stojące pod znakiem zabawy i rozkwitu życia nocnego? Niekoniecznie, co pokazują najnowsze badania prz...
Wielorazowe kubki na wynos, wypożyczane po wpłaceniu kaucji, zamiast jednorazowych, zaśmiecających środowisko – sieć Starbucks w wybranych kawiarniach na...
To, że Covid będzie potężnym ciosem dla gospodarek wielu miast chętnie odwiedzanych przez turystów, było jasne dla wszystkich. Jednak dopiero teraz zaczyna...
Aplikacja Supper istnieje od 2015 roku, jednak dopiero w pandemii odnotowała wzrost liczby klientów o 700 procent. To usługa umożliwiająca zamawianie jedze...
Wśród gwiazd sztuki mających na koncie stworzenie którejś z 75 dotychczasowych etykiet wina ze słynnej winnicy Chateau de Mouton Rothschild są tacy mistrzo...
Norweska destylarnia podjęła się eksperymentu: za kołem podbiegunowym stanął drewniany magazyn, w którym w beczkach starzona jest whisky. Właściciele najda...
Chaotyczna końcówka kadencji Donalda Trumpa jako prezydenta USA zaowocowała wieloma błędami przy wprowadzaniu sankcji na firmy z Chin, Iranu i Wenezueli. O...
Maciej Żakowski, twórca projektu Restaurant Week, o sytuacji polskich restauratorów w pandemii – i o tym, jak bardzo może zmienić się rzeczywistość branży...
Francuscy producenci poważnie traktują kwestię spójności i tożsamości, dlatego chcą zmienić nawyki konsumentów z całego świata i sugerują rezygnacje z tłum...
Uchodźcy z Syrii czy Afryki to wyzwanie dla całej Europy. We francuskim regionie Bordeaux w integracji ze społeczeństwem imigrantom pomagają właściciele zn...
Michelin, firma znana z wydawania słynnego przewodnika kulinarnego, od początku pandemii monitoruje liczbę otwartych „gwiazdkowych” restauracji na wszystki...
Dla producentów alkoholu na mapie świata wkrótce może wyrosnąć zupełnie nowy kraj. Zmiany przepisów, między innymi obniżenie wieku, od którego można legaln...
Jeszcze tylko cztery lata mięsa na rynku będzie przybywać. Potem nastąpi przesilenie i produkcja będzie już tylko spadać, a miejsce mięsa coraz częściej za...
Noma, duńska restauracja uznawana za najbardziej wpływową na świecie, chce nagrodzić osoby, które w czasie pandemii pomagały innym. Podziękowaniem za ich p...
Najnowszy raport „Rynek dóbr luksusowych w Polsce”, przygotowany przez KPMG, pokazuje, że jeśli chodzi o whisky czy whiskey, jesteśmy fenomenem w tej częśc...
Kanadyjski oddział firmy Ikea zaprosił do współpracy 10 znanych szefów kuchni. Efektem współpracy jest nietypowa książka kucharska, która ma zwrócić uwagę...
Połowy i działalność grup przestępczych przyczyniły się do dramatycznego spadku populacji węgorza szklistego w ciągu ostatnich 50 lat. Popyt ciągle rośnie....
Znani francuscy restauratorzy, wspierani przez ekspertów, pracują nad innowacjami, które mogłyby minimalizować ryzyko transmisji wirusa – i pozwolić otwier...