Roślinne bistro w środku Ursynowa
Wegańskie potrawy, bardzo dużo roślin, obchody nietypowych świąt i doskonałe piwo – tak w skrócie można opisać wegańskie bistro Dżungla mieszczące się na w...
Jak zrobić zakwas?
Buraki to magiczne warzywo. A dobrze przyrządzony zakwas, to perspektywa rozgrzewającego barszczu w zimowe wieczory i aromatu charakterystycznego dla polsk...
Chakula znaczy jedzenie
Kombinacja morskiej bryzy i jedzenia przygotowanego na łodzi dhow sprawia, że jest to jedno z najlepszych wspomnień jakie mają goście przyjeżdżający na Zan...
Placek śliwkowy dla zapracowanych
Czasem chodzi za nami placek… śliwkowy. Szczególnie jesienią. A może wykorzystać wizytę znajomych i podejść do tematu samodzielnie? A przy okazji zabłysnąć...
Mozart: żeberka do pełna
„Więcej niż zwykłe żeberka” – takim hasłem reklamuje się restauracja Mozart w Brukseli i nie jest to przesada. Można zaryzykować twierdzenie, każdy miłośni...