Uliczny sprzedawca bułek z wyróżnieniem Michelina

80-letni Tajwańczyk, który od sześciu dekad sprzedaje na ulicy w Tajpej bułki przygotowywane na parze faszerowane wieprzowiną, zdobył wyróżnienie w przewod...

Bez ości: Nestle wprowadza wegańskiego tuńczyka

Rynek wegańskich potraw i produktów rośnie jak na drożdżach. Do „bezmięsnych” burgerów czy parówek jesteśmy już przyzwyczajeni, pora na coś zupełnie nowego...

8 na 10 lokali z gwiazdką Michelin znów działa. A w Polsce?

Firma Michelin, wydawca słynnego przewodnika kulinarnego, stworzyła „barometr”, by na bieżąco badać sytuację restauracji na świecie po pandemii. W Polsce j...

Yannick Lohou: „Styl Nobu kopiują ludzie na całym świecie”

„Jestem Bretończykiem” – podkreśla w czasie rozmowy. Teraz jednak Yannick Lohou stał się też po części warszawiakiem, bo kieruje restauracją w hotelu Nobu...

Russell Crowe ratuje ulubioną knajpę Anthony’ego Bourdaina

W wyniku eksplozji w stolicy Libanu zniszczona została restauracja Le Chef, miejsce, które pokochał nieżyjący już Anthony Bourdain. W jego imieniu odbudowę...

Oto najstarsze restauracje świata. Jedna z nich jest w Polsce

Najstarsze restauracje na świecie liczą po kilkaset lat, ale wśród nich są też takie, które powstały ponad tysiąc lat temu. W zestawieniu dominują lokale z...

Ani kropli mleka: Lindt będzie sprzedawać wegańską czekoladę

Czekolada bez mleka krowiego to już nie fantazja, a rzeczywistość. W tej  dekadzie wegańskie słodycze ostatecznie przestaną być produktem niszowym.

80-letnia whisky trafi na aukcję. Pochodzi z wraku

W 1941 roku statek wiozący między innymi ogromny transport whisky rozbił się u wybrzeży Szkocji. Większość ładunku rozkradziono. Na szczęście nie cały.

Rusza budowa restauracji Roberta Lewandowskiego na Mazurach

Oprócz restauracji, w którą zainwestował piłkarz, w kompleksie Wodny Świat w Giżycku nie zabraknie też innych, wykorzystujących nowe technologie atrakcji.

„Artysta kuchni”: Wojciech Amaro z prestiżowym wyróżnieniem

Wojciech Amaro znalazł się w gronie najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

Reklama
Reklama

Warszawska restauracja z gwiazdką Michelina wróci jesienią

Restauracja Senses przez 3 lata z rzędu utrzymała wyróżnienie prestiżowego przewodnika Michelin.

Paweł Światczyński, Maciej Żakowski: „trzeba iść pod prąd”

Stworzyli Restaurant Week, największe wydarzenie kulinarne w Polsce i jeden z dwóch największych festiwali restauracji na świecie. W lipcu ruszy ich kolejn...

Streetfood w Warszawie: rusza kolejna edycja Nocnego Marketu

Przyszłość tego niezwykle popularnego wydarzenia, przynajmniej w dotychczasowej lokalizacji, do której warszawiacy zdążyli się przyzwyczaić, od ponad 2 lat...

Sieć restauracji Vapiano ruszy ponownie po upadłości

Popularna w Polsce franczyza w marcu ogłosiła niewypłacalność.  W powrocie Vapiano na rynek gastonomiczny mają pomóc doświadczeni inwestorzy.

Warszawskie restauracje w prestiżowym przewodniku dla miłośników wina

Za selekcję najlepszych stołecznych winiarni i restauracji odpowiada znany polski sommelier

Rusza nowa restauracja Wojciecha Amaro w Zakopanem

Drugi po Atelier Amaro autorski projekt najbardziej utytułowanego polskiego szefa kuchni ruszy w lipcu w Zakopanem.

Restauracja Bottiglieria 1881 z Krakowa z pierwszą gwiazdką Michelin

Swoje wyróżnienia w przewodniku Michelin utrzymały też warszawskie restauracje Alelier Amaro oraz Senses

Rusza restauracja w warszawskim hotelu Roberta de Niro

Popisowych dań autorstwa Nobu Matsuhisy będzie można spróbować dwa tygodnie przez startem hotelu.

Ruszają restauracje, ale klientów czekają duże zmiany

Jedni zapowiadają, że czeka nas inwazja szkła, plastiku i pleksi w restauracjach. Inni spodziewają się nadejścia nowej ery modernizmu.

Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama