Rozpoczęła się 20., jubileuszowa edycja kongresu gastronomicznego „Madrid Fusion”. Jednym z prominentnych gości i ambasadorów wydarzenia będzie Robert de Niro, którego w trakcie prywatnego obiadu nakarmią najważniejsze nazwiska ze świata gastronomii.
Obiad dla Roberta de Niro. Gotują najlepsi szefowie kuchni
1 marca 2022 roku Robert de Niro zasiądzie wraz z osobą towarzyszącą za stołem, na którym jedna po drugiej będą pojawiać się potrawy przyrządzone przez najwybitniejszych kucharzy na świecie. Będzie to pierwszy raz, kiedy cała piątka stanie ramię w ramię, aby wspólnie przygotować ucztę.
Autorami dań będą: Joan Roca, właściciel restauracji „El Celler de Can Roca” w Gironie, Mauro Colagreco z „Mirazur” w Menton we Francji, Martín Berasategui prowadzący pod swoim nazwiskiem restaurację w Lasarte-Oria w Kraju Basków, Quique Dacosta – konsultant kulinarny w madryckim hotelu Ritz i właściciel restauracji w hiszpańskiej Denii, a także José Andrés – założyciel fundacji World Central Kitchen. Ten ostatni zaangażował się ostatnio w pomoc dla ofiar wojny na Ukrainie.
Menu dla Roberta de Niro będzie składało się z 16 dań. Obiad rozpocznie się od sześciu przystawek, po których na stole pojawi się kolejno osiem dań głównych. Ucztę zakończą dwa desery.
Czytaj więcej
Robert De Niro, Nobu Matsuhisa i Meir Teper – ta trójka od lat prowadzi na całym świecie hotele pod nazwą Nobu. W Warszawie właśnie ruszył pierwszy polski obiekt tej marki. Wnętrza obiektu zaskakują, bo to dwa hotele w jednym.