Roślinne bistro w środku Ursynowa

Wegańskie potrawy, bardzo dużo roślin, obchody nietypowych świąt i doskonałe piwo – tak w skrócie można opisać wegańskie bistro Dżungla mieszczące się na warszawskim Ursynowie.

Publikacja: 02.12.2019 14:51

Roślinne bistro w środku Ursynowa

Foto: sukces.rp.pl

Dżungla jest wprawdzie lokalem wegańskim, ale znacznie różni się od innych tego typu miejsc w Warszawie. Drewniano-roślinny wystrój, duży wybór piwa (bo prawie każde piwo jest wegańskie) i zakręcona obsługa tworzą niepowtarzalny klimat, który podoba się nie tylko miłośnikom wegańskiej kuchni.

Jak tłumaczy właściciel lokalu Daniel Rzeszotek, bardzo często przychodzą do Dżungli osoby, które chcą po prostu napić się piwa, a nie są wegetarianami. A piwa jest tu duży wybór, każdy może znaleźć coś dla siebie.

Tutejsze jedzenie ma bardzo wysokie oceny. Goście Dżungli przyjeżdżają na obiad czy kolację nawet z drugiego końca Warszawy. Potrawy mają tu nietypowe nazwy – jest np. gulasz mocy, kaczkoburger, spaghetti jak w Bolonii czy klasyczne mielone. Oczywiście mielone nie są tak do końca klasyczne. Dużym wzięciem cieszą się też ciasta wegańskie i zupy.

""

sukces.rp.pl

Pracownicy lokalu interesują się wszelkiego rodzaju świętami nietypowymi. To dlatego organizowane są tutaj promocje z okazji Dnia Dobrych Wiadomości, Dnia Doceniania Żony, Światowego Dnia Zdrowia Psychicznego, Międzynarodowego Dnia Roweru czy Światowego Dnia Makaronu. Z namaszczeniem obchodzi się tu takie święta jak Dzień Odpoczynku Zszarganych Nerwów, Święto Napojów Wyskokowych czy Dzień Rozrzutności.

O promocjach zorganizowanych z tych okazji można dowiedzieć się z internetowej strony Dżungli czy z mediów społecznościowych, ale o niektórych goście są informowani dopiero na miejscu. Jak tłumaczą pracownicy baru, dzięki temu mogą pozytywnie zaskoczyć swoich klientów. Bo wyjaśnianie kupującemu, że zapłaci mniej, bo dziś jest Dzień Anioła Stróża, prawie zawsze wywołuje uśmiech na ustach.

Dżungla słynie również ze swojego zamiłowania do wszelkiego rodzaju zwierząt. „Dzisiaj jest Światowy Dzień Kundelka! Z tej okazji przypominamy, że każdy kundelek jest u nas mile widziany! I rasowi też. I koty oczywiście! Inne zwierzaki też, pod warunkiem, że nie będą kąsały naszych Klientów. W Dżungli jest zawsze miska ze świeżą wodą, znajdziemy też coś smacznego dla Waszych pupili” – to jeden z postów, które można znaleźć na dżunglowym facebooku. Lokal włącza się także w akcje charytatywne takie jak zbiórka rzeczy dla zwierzaków ze schroniska.

Dżungla mieści się w Warszawie przy ul. Dereniowej 2 (wejście od ul. Płaskowickiej). Jest czynna codziennie w godz. 14-22. Można zamówić jedzenie na wynos.

Dżungla jest wprawdzie lokalem wegańskim, ale znacznie różni się od innych tego typu miejsc w Warszawie. Drewniano-roślinny wystrój, duży wybór piwa (bo prawie każde piwo jest wegańskie) i zakręcona obsługa tworzą niepowtarzalny klimat, który podoba się nie tylko miłośnikom wegańskiej kuchni.

Jak tłumaczy właściciel lokalu Daniel Rzeszotek, bardzo często przychodzą do Dżungli osoby, które chcą po prostu napić się piwa, a nie są wegetarianami. A piwa jest tu duży wybór, każdy może znaleźć coś dla siebie.
Kuchnia
Dzień Czekolady: oto największa czekoladowa fontanna na świecie
Materiał Promocyjny
Wykup samochodu z leasingu – co warto wiedzieć?
Kuchnia
Atrakcyjność fizyczna zależy od tego, co jemy na śniadanie. Czego unikać?
Kuchnia
Polski specjał wśród najlepszych rodzajów pieczywa na świecie. „Cudownie prosty”
Kuchnia
Od czego zależy to, czy zamawiasz dania wegetariańskie? Badacze mają odpowiedź
Materiał Promocyjny
Jak kupić oszczędnościowe obligacje skarbowe? Sposobów jest kilka
Kuchnia
„Ryż wołowy”: koreańska hybryda będzie przełomem w gastronomii?