Wygląda na to, że w 2025 roku nie będziemy chcieli wychodzić z cukierni – dosłownie i w przenośni. Niedługo po ogłoszeniu koloru roku 2025 przez Instytut Pantone czołowe firmy działające w branży spożywczej wybrały swoje smaki roku. Wszystkie są słodkie, bogate i hedonistyczne.
Smaki roku 2025: mleko z syropem klonowym, brązowy cukier i karmel z nutą umami
Niedawno Instytut Pantone kolorem roku 2025 ogłosił ciepły, jasnobrązowy odcień o nazwie „Mocha Mousse”, przywodzący na myśl skojarzenia z czekoladowymi słodkościami albo kawą z mlekiem. Podobne preferencje wśród konsumentów zauważyli eksperci z czołowych koncernów działających w branży spożywczej.
Holenderski koncern DSM-Firmenich ogłosił niedawno smak, który zdaniem analityków tej firmy w 2025 roku będzie cieszył się największą popularnością wśród konsumentów. Eksperci wyłonili swój smak roku na podstawie analizy preferencji klientów z całego świata.
Czytaj więcej
Autorzy rewitalizacji wnętrz Pałacu Jabłonowskich w Warszawie mogą mówić o wielkim sukcesie – w tym roku otrzymali wiele międzynarodowych nagród za projekt wnętrz budynku, który mieści siedzibę banku Citi Handlowy. Jedną z nich jest wyróżnienie na World Architecture Festival w kategorii przestrzeni biurowych.
Wybór padł na nutę smakową o nazwie „Milky Maple”, czyli w wolnym tłumaczeniu — „Mleczny Klon”. To nic innego jak połączenie dwóch dobrze znanych smaków: mleka i syropu klonowego.