Z tego artykułu się dowiesz:
- Jakie są sposoby na połączenie tradycji świątecznych przepisów z kreatywnością w kuchni?
- Co składa się na wigilijne menu w domu Andrei Camastry, szefa kuchni wyróżnionego gwiazdką Michelin?
- Dlaczego karp w formie farszu do pierogów może być interesującą propozycją?
- Jakie alternatywy dla tradycyjnych zup wigilijnych proponuje Andrea Camastra?
- Jakie dania przyrządza Andrea Camastra w swojej restauracji Nuta na świąteczny okres?
- Kim jest Andrea Camastra i jakie osiągnięcia zdobył jako szef kuchni w Polsce?
Czy przygotowując potrawy bożonarodzeniowe, warto trzymać się tradycyjnych receptur, czy też lepiej pozwolić sobie na nieco kreatywności? Andrea Camastra, pochodzący z Włoch szef warszawskiej restauracji Nuta podpowiada, jak zaskoczyć gości, a jednocześnie nie odbiegać zbytnio od tradycji.
Wigilia w wykonaniu Andrei Camastry, szefa kuchni z gwiazdką Michelin
Na wiele potraw wigilijnych i bożonarodzeniowych czekamy z utęsknieniem cały rok, inne smakują nam nieco mniej. Jak zmodyfikować tradycyjne dania, aby nie były nudne i wszyscy goście miło wspominali je przez resztę roku – aż do następnych świąt?
Swój sposób na pogodzenie tradycji z własną kreatywnością ma Andrea Camastra, pochodzący z Włoch właściciel uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Nuta z Warszawy i dwukrotny laureat konkursu The Best Chef Awards.
Czy świąteczne menu w domu Camastry również będzie kreatywne, na miarę prowadzonej przez niego restauracji? Andrea stawia na klasyczne smaki i lokalne produkty, podczas wigilii nie zabraknie u niego także tradycyjnych włoskich produktów.