Szukaj

Rusza restauracja w warszawskim hotelu Roberta de Niro

Popisowych dań autorstwa Nobu Matsuhisy będzie można spróbować dwa tygodnie przez startem hotelu.

Pierwszy w Polsce hotel sieci Nobu, założonej przez Roberta De Niro, Nobu Matsuhisy i Meira Tepera, w związku z pandemią musiał przesunąć termin otwarcia. Pierwsi goście zamiast 2 czerwca pojawią się w hotelu 3 sierpnia. Dwa tygodnie wcześniej, 17 lipca, zostanie otwarta restauracja w warszawskim Nobu Hotel – stoliki można rezerwować już teraz.

Kuchnia japońska i smaki Peru

W restauracji będzie można zjeść flagowe dania Nobu Matsuhisy, takie jak czarny dorsz z miso czy New Style Sashimi. W charakterystycznym dla tego szefa kuchni menu znajdziemy interpretacje kuchni japońskiej połączone ze smakami Ameryki Południowej, owoce morza i steki w peruwiańskim stylu. Ceny zaczynają się od 29 zł, wielodaniowe menu degustacyjne kosztuje 450 zł.

W osobnej karcie znajdzie się inne popisowe danie japońskiego szefa – sushi.  Jego rodzaje, a także ceny zostały opublikowane na stronie restauracji. 

Nobu po pandemii

Podobnie jak w większości hoteli, również w Nobu pandemia przyniosła zmiany, jeśli chodzi o środki ostrożności. Już od startu w warszawskim hotelu sieci można spodziewać się transakcji bezgotówkowych, wszechobecnych rękawic i płynu dezynfekującego, a także ograniczonego kontaktu gości z obsługą.

Pokoje po wymeldowaniu będą odkażane za pomocą lamp bakteriobójczych z promieniowaniem ultrafioletowym. W hotelowych windach w jednym czasie mogą znajdować się tylko goście zameldowani we wspólnym pokoju, a sterować urządzeniami znajdującymi się w pokoju będzie można przy pomocy własnych urządzeń mobilnych – tak, by do minimum ograniczyć kontakt klienta z włącznikami i pilotami.

Zamknij
Zamknij