Aktualizacja: 13.05.2025 22:17 Publikacja: 15.02.2024 17:11
„Ryż wołowy” to dzieło naukowców z koreańskiego Yonsei University.
Foto: Yonsei University
Branża food tech, czyli obszar innowacyjnych technologii produkcji i przetwórstwa żywności, nieustannie się rozwija. Po mięsie roślinnym, wołowinie in vitro czy żywności z owadów przyszedł czas na kolejny innowacyjny produkt – ziarna ryżu zawierające w sobie komórki mięsa i tłuszczu wołowego.
Czołowe firmy z branży spożywczej przedstawiły listę smaków, które powinny dominować w 2025 roku. Wszystkie są w...
Twórcy serwisu Taste Atlas ogłosili doroczną listę 100 najlepszych kuchni na świecie. Czołówkę zdominowali Europ...
Bangkok? Dubaj? A może Pekin? Nic z tych rzeczy. Wszystkie te metropolie, słynące ze świetnej kuchni, musiały uz...
Z luksusem kojarzy się kawior, trufle czy wołowina Wagyu. Wygląda jednak na to, że firma Del Monte, światowy pro...
Już w tym roku na łamach przewodnika kulinarnego Michelin – najbardziej znanej tego typu publikacji na świecie –...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas