Reklama

„Ryż wołowy”: koreańska hybryda będzie przełomem w gastronomii?

Koreańscy naukowcy stworzyli innowacyjny produkt, który może stać się hitem w kuchni azjatyckiej. To zrodzona w laboratorium hybryda ryżu i wołowiny. Nowy produkt zyskał już nazwę; „ryż wołowy”.

Publikacja: 15.02.2024 17:11

„Ryż wołowy” to dzieło naukowców z koreańskiego Yonsei University.

„Ryż wołowy” to dzieło naukowców z koreańskiego Yonsei University.

Foto: Yonsei University

Branża food tech, czyli obszar innowacyjnych technologii produkcji i przetwórstwa żywności, nieustannie się rozwija. Po mięsie roślinnym, wołowinie in vitro czy żywności z owadów przyszedł czas na kolejny innowacyjny produkt – ziarna ryżu zawierające w sobie komórki mięsa i tłuszczu wołowego.

„Ryż wołowy”. Jak powstał koreański wynalazek?

Pozostało jeszcze 91% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Materiał promocyjny
Dziczyzna nie tylko smaczna, ale także zdrowa
Kuchnia
Dwie pizzerie z Polski wśród najlepszych w Europie. Kulinarna potęga pod Łodzią
Kuchnia
Eksperci ogłosili listę smaków roku 2025. Słodycz i hedonizm z nutą umami
Kuchnia
Najlepsze kuchnie świata w 2024 roku. Polska w czołówce, wyprzedzamy potęgi
Materiał Promocyjny
Bieszczady to region, który wciąż zachowuje aurę dzikości i tajemniczości
Kuchnia
Miasto z najlepszą kuchnią na świecie jest w Europie. Porażka potęg kulinarnych
Materiał Promocyjny
Jak sfinansować rozwój w branży rolno-spożywczej?
Reklama
Reklama