Materiał powstał we współpracy z PRIMITIVO Kuchnia i Wino.
Właścicielem PRIMITIVO jest Piotr Popiński, znany restaurator, właściciel grupy restauracyjnej Good Food Concept prowadzącej takie lokale jak Elixir by Dom Wódki, Czerwony Wieprz, Folk Gospoda czy The Roots.
Tym razem Piotr Popiński kulinarnie skierował się na południe Europy. Jego nowa restauracja oferuje śródziemnomorskie dania i starannie wyselekcjonowane wina. Nazwa lokalu nie jest przypadkowa, PRIMITIVO nawiązuje do popularnego włoskiego szczepu wina, które od kilku lat stało się jednym z ulubionych win Polaków.
Primitivo: nowa restauracja w Warszawie
„Tworzenie restauracji, które przyciągają tłumy gości, to od wielu lat moja pasja i jednocześnie wspaniała przygoda” – mówił Piotr Popiński podczas otwarcia restauracji PRIMITIVO. „Jestem wielbicielem krajów śródziemnomorskich. Doszedłem do wniosku, że w Warszawie brakuje restauracji łączącej smaki z tamtego regionu – z Włoch, Francji, Grecji, Hiszpanii czy Chorwacji. Dodatkowo, dla wielbicieli wina przygotowaliśmy nie lada atrakcję. Mamy największą selekcję blisko 100 etykiet wina primitivo, które w ostatnich latach stało się ulubionym winem Polaków – dodał.
Robert Sowa, Piotr Popiński, Teo Vafidis