Modyfikowanie bestsellerów to potencjalnie ryzykowne zajęcie. Jednak przedstawiciele McDonald's przekonują, że nie zamierzają wprowadzać rewolucyjnych zmian. Chcą raczej drobnych korekt, ich zdaniem seria małych zmian może sprawić, że najpopularniejsze produkty koncernu będą się jeszcze lepiej sprzedawać.
McDonald's poprawi recepturę Big Maca
Zmiany wprowadzone mają zostać we flagowych produktach McDonald’s, w tym między innymi w burgerach Big Mac, McDouble, hamburgerze oraz w klasycznym i podwójnym cheeseburgerze.
Czego można się spodziewać? Bułki, które wykorzystywane są w kanapkach mają być bardziej miękkie i pulchne, ser miałby być bardziej gęsty i ciągnący, a cebula ma być dodawana na innym etapie procesu przygotowywania kanapki niż dotychczas. Do Big Maca trafi natomiast zdecydowanie więcej sosu – wynika z artykułu CNN, która przytacza rozmowy z przedstawicielem koncernu.
Czytaj więcej
Żurek doceniony na świecie – polska zupa zajęła drugie miejsce w plebiscycie znanego serwisu Taste Atlas, poświęconego tradycyjnej kuchni. Żur przegrał jedynie z tonkotsu ramen z Japonii, ta zupa okazała się bezkonkurencyjna.
Z nowych receptur korzystają już niektóre lokale w miastach w USA. Na razie nie poinformowano, czy zmiany będą miały miejsce także w innych krajach, w których obecny jest McDonald's. Na razie wiadomo, że obejmą one „niektóre rynki międzynarodowe”.