Dżungla jest wprawdzie lokalem wegańskim, ale znacznie różni się od innych tego typu miejsc w Warszawie. Drewniano-roślinny wystrój, duży wybór piwa (bo prawie każde piwo jest wegańskie) i zakręcona obsługa tworzą niepowtarzalny klimat, który podoba się nie tylko miłośnikom wegańskiej kuchni.
Jak tłumaczy właściciel lokalu Daniel Rzeszotek, bardzo często przychodzą do Dżungli osoby, które chcą po prostu napić się piwa, a nie są wegetarianami. A piwa jest tu duży wybór, każdy może znaleźć coś dla siebie.
Tutejsze jedzenie ma bardzo wysokie oceny. Goście Dżungli przyjeżdżają na obiad czy kolację nawet z drugiego końca Warszawy. Potrawy mają tu nietypowe nazwy – jest np. gulasz mocy, kaczkoburger, spaghetti jak w Bolonii czy klasyczne mielone. Oczywiście mielone nie są tak do końca klasyczne. Dużym wzięciem cieszą się też ciasta wegańskie i zupy.
Pracownicy lokalu interesują się wszelkiego rodzaju świętami nietypowymi. To dlatego organizowane są tutaj promocje z okazji Dnia Dobrych Wiadomości, Dnia Doceniania Żony, Światowego Dnia Zdrowia Psychicznego, Międzynarodowego Dnia Roweru czy Światowego Dnia Makaronu. Z namaszczeniem obchodzi się tu takie święta jak Dzień Odpoczynku Zszarganych Nerwów, Święto Napojów Wyskokowych czy Dzień Rozrzutności.
O promocjach zorganizowanych z tych okazji można dowiedzieć się z internetowej strony Dżungli czy z mediów społecznościowych, ale o niektórych goście są informowani dopiero na miejscu. Jak tłumaczą pracownicy baru, dzięki temu mogą pozytywnie zaskoczyć swoich klientów. Bo wyjaśnianie kupującemu, że zapłaci mniej, bo dziś jest Dzień Anioła Stróża, prawie zawsze wywołuje uśmiech na ustach.