O takich propozycjach marzą kucharze z całego świata. Praca w czołowej restauracji świata, Mirazur, prowadzonej przez argentyńskiego szefa kuchni Mauro Colagreco, to dla osoby myślącej o karierze w gastronomii, przepustka do najwyższej ligi, okazja do zdobycia bezcennych doświadczeń i „wpis do CV”, który otwiera potem drzwi niemal we wszystkich kuchniach na świecie.
Czytaj też: Przemysław Klima, szef kuchni krakowskiej restauracji Bottiglieria 1881: „Druga gwiazdka Michelin? Jest w zasięgu”
Taka okazja właśnie się pojawia, bo rekrutację ogłosiła francuska restauracja Mirazur. To lokal nagrodzony trzema gwiazdkami Michelin i, co więcej, znajdujący się na czele bardzo prestiżowej listy World’s 50 Best Restaurants, będącej prestiżowym zestawieniem najbardziej ekskluzywnych restauracji świata.
Skąd wiadomo, że rekrutacja do Mirazur trwa? Trzeba zadać sobie trochę trudu, żeby odnaleźć tę informację, bo szefostwo lokalu nie afiszuje się z tym. Na stronie Mirazur po prostu pojawiła się wypowiedź Mauro Colagreco, a pod nią adres emaliowy, na który można przesyłać CV. Tylko tyle.
W Mirazur mamy szczęście współpracować z młodym i kosmopolitycznym zespołem, który dzieli się swoimi doświadczeniami kulinarnymi. Wymiana i dzielenie się, a także całościowa wizja kuchni, to integralne części naszej filozofii – napisał Mauro Colagreco.