Reklama

Czy KPO dla branży hotelarskiej i gastronomicznej to „samo zło”?

Pandemia dla wielu przedsiębiorców z branży hotelarskiej i gastronomicznej (HoReCa) zakończyła się upadłością. Pomysł, żeby zachęcać do dywersyfikacji (KPO) biznesu jest słuszny.

Publikacja: 29.08.2025 04:50

Czy KPO dla branży hotelarskiej i gastronomicznej to „samo zło”?

Czy KPO dla branży hotelarskiej i gastronomicznej to „samo zło”?

Foto: Adobe Stock

W ostatnich dniach wielu stało się specjalistami w zakresie dotacji, wsparcia ze środków UE oraz branży HoReCa (łączne określenie branży hotelarskiej oraz gastronomicznej wywodzące się od angielskich słów: Hotel, Restaurant, Catering). Z druzgocącą krytyką spotkał się zarówno fakt udzielenia dofinansowania przedsiębiorcom tej branży, jak i to, na co przyznano im wsparcie. Warto więc parę zagadnień wyjaśnić.

Zasady dotyczące KPO HoReCa

Pozostało jeszcze 95% artykułu

PRO.RP.PL tylko za 39 zł!

Przygotuj się na najważniejsze zmiany prawne w 2025 r. Wszystko o składce zdrowotnej, wprowadzeniu kasowego PIT i procedury SME. Raporty biznesowe, analizy ekonomiczne, webinary oraz użyteczne kalendarium.
Biznes
Teresa Siudem: Kto odpowiada za compliance w spółce?
Materiał Promocyjny
W poszukiwaniu nowego pokolenia prezesów: dlaczego warto dbać o MŚP
Biznes
Kiedy umowa zlecenia to umowa o pracę?
Biznes
Zasoby w systemie compliance jako miara należytej staranności zarządu
Biznes
AI w biznesie: kto odpowiada za błędy sztucznej inteligencji?
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Biznes
Skutki nieuzyskania absolutorium przez członka zarządu
Materiał Promocyjny
Prawnik 4.0 – AI, LegalTech, dane w codziennej praktyce
Reklama
Reklama
Reklama