Luksus w proszku: produkty instant to nowy trend w kuchni
Łatwe do przygotowania i zrobione z najlepszych składników – nowi gracze na rynku kulinarnym stawiają na jakość. Przyszłość w kuchni to produkty instant.
Łatwe do przygotowania i zrobione z najlepszych składników – nowi gracze na rynku kulinarnym stawiają na jakość. Przyszłość w kuchni to produkty instant.
50 lat temu związki mody i gastronomii były mniej zażyłe. „La Cuisine Cousu-Main” to dowód, że również pod tym względem Christian Dior wyprzedzał swoją epokę. Christian Dior był nie tylko…
Restauracja dumna jest ze swojej mazurskości, z pokrzyw zbieranych latem na aksamitny krem, mięsa z kontrolowanych hodowli i nabiału pachnącego w chłodniku. Wśród zup króluje miejscowa karmuszka.
Kasza gryczana jest cenna, zwłaszcza dla osób z niedoborem magnezu, dla tych, którzy mają kłopoty z jelitami, dla tych, którzy są nieco anemiczni, dla diabetyków oraz dla osób z wysokim ciśnieniem.
Nie da się nie zauważyć wielkiej kraty nad wejściem, przypominającej bramę do średniowiecznego zamczyska. Podobnie w środku – drewniane stoły i krzesła ustawione są jak do średniowiecznej uczty.
Gdy kaczka nabierze powagi po nocy spędzonej w chłodzie, kładziemy ją na pół godziny na desce, by ogrzała się do temperatury pokojowej.
Jeśli chcesz przygotować zupę szybko i sprawnie zacznij od wybrania odpowiedniego garnka – takiego, w którym można i podsmażyć cebulę, i zmiksować zupę.
Jak wędzona papryka, to tylko z Hiszpanii. Cynamon z Cejlonu. A szafran najlepszy na świecie jest z La Manchy
Szczęśliwie Wigilia jest postna i wiele dań nadaje się dla diabetyków, np. barszcz czerwony na zakwasie, czy kapusta z grzybami, karp w galarecie, różne ryby z warzywami czy sałatki warzywne.
Większość osób tak ma, że nagle, smakując jakąś potrawę, potrafi niemal się przenieść w czasie. Właśnie do dzieciństwa. Bo smaki tak silne wywołują emocje i przypominają konkretne wydarzenia.