Raport: wegańskie „mięso” to moda. Po pandemii może zniknąć
Wzrost zainteresowania niektórymi produktami to efekt chwilowych zmian zachowania konsumentów wywołanego przez pandemię. To dotyczy też wegańskiego „mięsa”.
Wzrost zainteresowania niektórymi produktami to efekt chwilowych zmian zachowania konsumentów wywołanego przez pandemię. To dotyczy też wegańskiego „mięsa”.
Znikanie mięsa ze stołów w Europie będzie procesem nieodwracalnym. To tezy nowego raportu na temat przyszłości rynku żywności na świecie.
Połowy i działalność grup przestępczych przyczyniły się do dużego spadku populacji węgorza szklistego. Niebawem ta ryba może całkiem zniknąć ze stołów.
To efekt między innymi wieloletniej akcji protestacyjnej brytyjskich gwiazd
Jak smakuje sojowe wagyu i czym różni się od japońskiej wołowiny, której kilogram kosztuje nawet kilka tysięcy złotych?
Lekarze i dietetycy przeanalizowali ponad 40 najpopularniejszych diet, m.in. śródziemnomorską, Dukana, ketogeniczną czy DASH, i wybrali te, na które warto zwrócić uwagę, a także te, które mogą być groźne dla…
To prawdopodobnie ostatnia dekada, w której będziemy tak powszechnie konsumować mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak mleko, masło czy jajka. Dzieci pokolenia Z będą w stu procentach weganami. Przyszłość…
Japońska wołowina najwyższej jakości podlega klasyfikacji, tak jak kamienie szlachetne